Kerk

Pasen in Meppel begint met traditionele Paasjubel

Op Paaszondag, 17 april, is er om 9.15 uur een feestelijke Paasjubel op het Kerkplein in het centrum van Meppel.

Gelovigen vanuit alle kerken in Meppel en omgeving, maar natuurlijk ook mensen die geen binding met een kerk hebben maar wel iets willen beleven van de oorspronkelijke betekenis van Pasen zijn van harte welkom op het Kerkplein.

Onder leiding van CMV De Bazuin worden enkele bekende Paasliederen gezongen. In al die liederen gaat het over de boodschap die op Pasen centraal staat: Jezus stond nadat Hij drie dagen eerder aan een kruis stierf op uit de dood. En daarmee laat Hij zien dat Hij sterker is dan allerlei machten die zich in de wereld en in levens van mensen manifesteren. Die gedachte is de kern van het christelijk geloof en mede daardoor is voor veel gelovigen juist Pasen het grootste feest.

De Paasjubel is een al heel lang bestaand en niet meer weg te denken fenomeen in onze stad. Nadat vanwege de Corona maatregelen de Paasjubel de afgelopen twee jaar niet door kon gaan zijn we blij dat het nu weer mogelijk is om deze voor Meppel zo kenmerkende en karakteristieke activiteit weer te kunnen organiseren.

De organisatie van de Paasjubel is ook dit jaar weer in handen van Missie in Meppel, een samenwerkingsverband van negen kerken in onze stad, dit tot doel hebben om op een creatieve en vernieuwende manier mensen in aanraking willen brengen met de inhoud en de betekenis van de Bijbelse Boodschap. CMV de Bazuin die al jarenlang meewerkt en het samen zingen begeleidt is ook dit keer weer van de partij.

Missie in Meppel nodigt iedereen van harte uit om er bij te zijn.

Foto Ebel Zandstra