Palmpaasoptocht in IJhorst – Lankhorst

Op palmzondag werd weer traditioneel door de Oranjevereniging de palmpaasoptocht georganiseerd. Met een koud windje, maar een lekker zonnetje werkte het weer goed mee met het programma. De organisatie op zondag 2 april 38 kinderen welkom heten op basisschool de Iekmulder.

De kinderen schreven zich in op het Rieversterplein, maar alle stokken werden in verband met de wind toch binnen in de school gezet. Terwijl de kinderen lekker een filmpje aan het kijken waren, werden de stokken door een vakkundige jury beoordeeld. Janny en Klaasje hadden de zware taak om de 38 stokken in 3 groepen in te delen. Onder toeziend oog van ouders en andere familieleden werden de gemaakte creaties goed bekeken.

Daarna liepen de kinderen onder muzikale begeleiding van draaiorgel de Parel in een gezellige optocht door het dorp, zodat alle dorpsbewoners ook de kans kregen om de mooie en originele stokken te bewonderen. De optocht eindigde dit jaar ook bij de Iekmulder waar alle deelnemers een glas ranja kregen. Voorzitter Marcel Klomp ging aansluitend over tot de prijsuitreiking.

De jury kwam tot de volgende indeling:
1e prijzen: 2e prijzen:
Roos Bosch Jinthe Botter
Nadine Compagner Melle Vos
Veerle Botter Losanne Koppejan
Milan Brinkman Jona Schra
Sanne Paarhuis Luca Brinkman
Sara Brinkman Benjamin Bloemhof
Bram de Vries Jarick Koppejan
Mart Slager Bart Seinen
Lisa Schreur Tom Slager
Lina Vos Tiemen Seinen
Jesse Lommerts Bram Feenstra
Jan Bloemhof

3e prijzen:
Joas Aalbers
Dani Smilde
Hailey Lubberink
Elin Smilde
Dilano Bloemhof
Jula Smilde
Tom van der Linde
Sofi Feenstra
Liselot Slager
Silvan Aalbers
Sara Compagner
Lieke Paarhuis
Jomi Knol
Huub van der Linde

Alle kinderen mochten een cadeautje uitzoeken van de cadeautafel (1e prijzen eerst en daarna de volgende groepen) en met tevreden gezichten gingen alle deelnemers naar huis.

Tekst/ foto Mariska Linthorst