Ouder worden een gunst of een kunst

Preek van de Leek op 20 februari a.s. vanaf 15 uur in de Dore Kerk aan de Vledderstraat in Meppel. Ouder worden een gunst of een kunst? Een vraag die Tineke Weidema-Bos in haar hoedanigheid als seniorenpastor soms aan
ouderen stelde. De antwoorden verrasten haar en gaven haar inspirerende gedachten over het eigen ouder worden. In een sabbatical ging zij over dit bij het leven behorende gegeven literatuur lezen, gedichten en teksten verzamelen.
Zij schrijft over zichzelf: ik heb me afgevraagd of ik gerechtigd ben deze ‘preek’ als leek te houden.

Maar als “leek” betekent niet- deskundige dan beantwoord ik aan dat criterium. Als senior ben ik niet deskundig in het ouder worden; weet niet wat mij te wachten staat en hoe ik me zal verhouden tot aantasting van mijn gezondheid, verlies of eenzaamheid. Inmiddels ben ik wel enigszins ervaringsdeskundige, ook door mijn
beroep. Preek van de Leek op 20 februari a.s. vanaf 15 uur in de Dore Kerk. Opgave kan bij Janny Krist: j.krist@telfort.nl

Foto Dore Kerk