Natuur

Ontmoet de boswachter het Buitencentrum

Boswachter Lysander is dinsdag 28 februari a.s. aanwezig in zijn kantoor in ons boswachterslab. Hij heeft een heleboel natuurschatten verzameld. Schedels, geweien, vogelnestjes, veertjes, noem maar op. Kom ze bekijken tijdens het boswachtersspreekuur en laat jouw eigen vondst zien ! Ook kun je al je vragen stellen die je hebt over de natuur.

Het kantoor van de boswachter heeft de sfeer van een rariteitenkabinet gecombineerd met een biologisch veldstation waar je van alles kunt ontdekken.
In het midden van de ruimte staat een ‘bureau’ waar de boswachter of een hulp-boswachter zijn dagelijkse werk doet. Als hij of zij niet live aanwezig is, lijkt het alsof hij net weg is of zo terug kan komen uit het veld.

Ook is er de mogelijkheid om je eigen vondsten tentoon te stellen, wij willen dan ook alle bezoekers uitnodigen om hun eigen vondsten mee te nemen. Wij willen de wilde natuur die buiten te zien is, binnen laten beleven.

Datum: dinsdag 28 februari. Tijd: 14.00 – 16.00 uur. Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha. Gratis Toegang. Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold