Onthulling bouwbord 75 sociale huurwoningen mulo-locatie Meppel

Op loopafstand van het centrum en station Meppel lag de voormalige mulo-locatie het afgelopen decennium braak. Daar komt nu verandering in. Nijhuis Bouw, nieuwe eigenaar van de locatie, nam het initiatief om hier een plan te ontwikkelen en de samenwerking aan te gaan met de gemeente Meppel en woningbouwcoöperatie Actium. Op vrijdag 16 december is het bouwbord onthuld door Robin van Ulzen, wethouder van Meppel, Rob Hoogeveen, manager vastgoed bij Actium en Albert Jan de Ruiter, directeur Nijhuis Noord.

In totaal komen er drie bouwblokken die goed zijn voor 75 appartementen van 70m2 en is er ruimte voor 90 parkeerplekken op de binnenplaats. De woningen zijn gelijkvloers en daarmee interessant voor senioren en starters die in aanmerking komen voor sociale huur.

Van Manen en Zwart architecten hebben balkons uitgedacht die deels op de straatkant en deels op het binnenhof uitkomen. Dit zorgt voor variatie in het uiterlijk en op deze manier wordt de zonkant optimaal benut. Er is ook nagedacht over afwisseling in de gevels door kleurschakering in te brengen in de stenen. Zo krijgen de blokken hun unieke karakters.

Aandacht voor duurzaamheid
Dankzij open bestrating kan het regenwater geabsorbeerd worden. Er komen extra zonnepanelen op de daken en er is een bomenplan gemaakt. Drie bomen waren ziek en die worden ruim voldoende opgevangen door nieuwe bomen zodat er genoeg schaduwplekken aanwezig zullen zijn op het terrein.

Direct naast de locatie zit een dagopvang van Cosis. De gemeente, Actium en Nijhuis waren aansluitend aan de onthulling hier te gast voor de lunch. Tijdens de dagbesteding zijn bezoekers van de dagopvang bezig met onder andere houtbewerking, catering of administratie. De genoemde partijen zijn met elkaar in gesprek om te kijken of Cosis wat kan betekenen tijdens de bouw.

Tekst/foto Actium