Nieuws

Ontdekpunt Meppel feestelijk geopend

Maandagavond was het een drukte van belang in De Spil, het centrum voor onderwijs, zorg en meer. De Spil is gevestigd in de voormalige Oosterboerschool aan de KP-laan. Hier heeft KindPunt twee prachtige ontdek-lokalen ingericht. In deze lokalen gaan kinderen en volwassenen aan de slag met Techniek en Technologie. Maandag werd het lokaal om 19.30 uur feestelijk geopend en daarna kon iedereen zelf ervaren en ontdekken hoe leren er in de 21e eeuw uitziet. Ouders en alle andere belangstellenden waren hierbij van harte welkom.

Kinderen die een kindcentrum van KindPunt en Plus Kinderopvang bezoeken krijgen les in deze lokalen. Zij gaan daar aan de slag met techniek en digitale geletterdheid, zodat zij niet alleen enthousiast worden voor techniek maar ook klaar zijn voor een digitale toekomst. Op vrijdagmiddag en zaterdagochtend kan iedereen uit de buurt langs komen om lekker te experimenteren. Jonge kinderen gaan aan de slag met hout of met Lego. Tieners krijgen de ruimte om hun eigen project te maken (er is ook een volwaardige tv-studio) en volwassenen zijn natuurlijk ook welkom om zelf iets te maken of samen met hun (klein)kinderen aan de slag te gaan.

Op genoemde momenten is er hulp beschikbaar en kan iedereen op zijn eigen niveau aan de slag. Er zijn kant-en-klare projecten beschikbaar, maar er is ook ruimte om zelf aan de slag te gaan met bijvoorbeeld hout bewerken, 3d printers en de lasersnijder.

Foto Marit Hofman