Ondernemend

Ondernemers in Meppel kunnen weer besparen op energierekeningen

Commerciële partnerbijdrage

De laatste maanden staan voor veel inwoners van Meppel en omgeving in het teken van het alsmaar duurder wordende dagelijks leven. Ook ondernemers in de regio merkten (en merken) daar van alles van. Zij kampten bijvoorbeeld al maandenlang met een hoge energierekening zonder enige uitzicht op verbetering. Goed nieuws: nu de energietarieven weer wat lager liggen, kunnen ook ondernemers weer wat geld besparen op hun energierekening. Dat doen ze onder andere door te gaan voor energie vergelijken voor bedrijven. In dit artikel lees je daar meer over.

Kijk eens kritisch naar je zakelijke energieverbruik
Er zijn verschillende stappen die je als ondernemer kunt zetten om zo minder geld kwijt te zijn aan de zakelijke energierekening. Als eerst is het natuurlijk logisch om überhaupt minder energie te verbruiken. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar hoe jij en je werknemers omgaan met de zakelijke energie op de werkvloer. Grote kans dat er constant apparaten aanstaan die niet altijd in gebruik zijn. Haal dergelijke apparatuur van de stroom af op het moment dat niemand ze gebruikt; ook de standby-functie zorgt ervoor dat er energie wordt verbruikt. Verder is het aan te raden om een slimme thermostaat aan te schaffen. Daarmee check je binnen no time hoeveel je gebruikt om het pand te verwarmen en kun je een handig en slim energieplan instellen. Daarmee zorg je ervoor dat de ruimtes op werk veel slimmer worden verwarmd zodat er minder energie verbruikt wordt. Dat is beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Er komt immers minder CO2 vrij wanneer je minder energie verbruikt.

Stap altijd over op het moment dat dat kan en mag
Wat je daarnaast kunt doen, is goed kijken naar de data van je energiecontract. Aan ieder zakelijk energiecontract zit namelijk een einddatum verbonden. Let goed op die einddatum, want dat is de datum waarop je een ander energiecontract geregeld wil hebben. Zakelijke energieleveranciers hebben namelijk altijd wel een goede aanbieding voor je. Dat was de laatste tijd even anders, omdat ook zij te maken kregen met hoge energietarieven door de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne. Langzaam maar zeker lijkt daar een beetje licht aan het einde van de tunnel te zijn, want de zakelijke leveranciers zijn weer massaal bezig met het aanbieden van scherpe deals voor zakelijke energieverbruikers. Dat betekent dat je altijd actie moet ondernemen wanneer de einddatum in zicht komt, zodat je op tijd over kunt stappen naar een betere aanbieding voor je bedrijf. Dat kan je al enkele tientjes tot honderden euro’s per jaar schelen.

Zakelijk energie vergelijken om geld te besparen
Tot slot is het goed om te weten dat je op nog een slimme manier geld kunt besparen op je zakelijke energierekening. Dat is door aan de slag te gaan met zakelijk energie vergelijken. Het grote voordeel hiervan is dat je dit niet zelf hoeft te doen, omdat je hierbij gebruik kunt maken van een zakelijke energievergelijker. Dat is een handige online tool zoals je die op de website van Minder.nl vindt. Vul hier je gegevens omtrent je jaarlijkse energieverbruik in en eventueel overige wensen zoals de wens voor groene stroom en de tool doet de rest. Door na ieder energiecontract weer opnieuw te beginnen met zakelijk energie vergelijken, vind je altijd de beste deal voor je bedrijf. Natuurlijk kan het eens voorkomen dat er minder aanbiedingen beschikbaar zijn, zoals de laatste maanden het geval was. Maar: uit de praktijk blijkt dat er altijd uiteindelijk weer ruimte komt om geld te besparen op je zakelijke energierekening.