Nieuws

Omwonenden Slotplantsoen zoeken ruimte

Omwonenden van het Slotplantsoen zijn al enige maanden op zoek naar een ruimte om een social sofa te beplakken/ mozaïeken. De bedoeling van dit project is “Wie zijn buren kent voelt zich veiliger, minder eenzaam en gelukkiger volgens Karin Bruers.” Zij is de bedenker van dit project.

De Gemeente Meppel heeft al een aantal van deze mooie sofa’s en is akkoord met het plaatsen van deze sofa in het Slotplansoen. Stichting Het Waarborgfonds heeft deze gefinancierd. De ontwerpen voor de sofa zijn bijna klaar, leerlingen van het Greijdanus College Meppel en omwonenden van het Slotplantsoen helpen mee met het plakken. Helaas ontbreekt het betrokken stadsgenoten aan een ruimte waar dat kan plaats vinden.

Heeft u een ruimte en wilt deze beschikbaar stellen Dan kunnen de omwonenden beginnen en kan deze daarna worden geplaatst in het vernieuwde Slotplantsoen. Aan de strijd tegen de sociale verkilling, wil Social Sofa Meppel graag een bijdrage leveren maar zonder een ruimte kan dat niet. U kunt ze op Facebook vinden en ook bereiken via het nummer 06 29 212806.

Cheryl Groen /foto aangeleverd