Nieuws

Omwonenden denken mee over pumptrackbaan

Vorige week is gestart met de aanleg van de pumptrackbaan in het Ringpark in de Oosterboer. Omwonenden en gemeente hebben afspraken gemaakt over het gebruik ervan en over aanvullende inrichtingsmaatregelen. Zo zal er alleen tussen zonsopkomst en zonsondergang gebruik van gemaakt mogen worden en gaan gemeente en een vertegenwoordiging van buurtbewoners ieder kwartaal evalueren. Als het nodig is kunnen extra maatregelen getroffen worden. Ook is afgesproken dat er een groene afscheiding rondom de pumptrack wordt aangelegd, bijvoorbeeld in de vorm van een heg.

Wethouder Klaas de Vries is blij met de afspraken, en prijst de inbreng van de omwonenden. “Er is veel te doen geweest om de pumptrack. Ik vind het fijn dat we dat nu achter ons kunnen laten en dat omwonenden de bereidheid laten zien om met ons mee te denken over de inrichting en het toekomstig gebruik van de baan. En dat we daarmee de droom van een aantal jonge initiatiefnemers werkelijkheid gaan maken.”

“Ook als omwonenden zijn we blij met deze afspraken”, laat buurtbewoner Robert Bakker weten. “We zijn ook nooit tegen de komst van de pumptrack geweest, het ging ons slecht om de locatie ervan. We juichen het zelfs toe dat dit voor jongeren in Meppel wordt gerealiseerd. Wat dat betreft is het mooi dat we er nu een streep onder kunnen zetten.”

Foto Shutterstock