Sport

OldStars multisports van start in Meppel

Vanaf deze week woensdag zijn alle 55-plussers uit Meppel en omgeving welkom bij Topsportaccomodatie Ezinge om gratis kennis te maken met OldStars multisports. OldStars verbindt mensen om samen fit ouder te worden en een leven lang te bewegen. De beweegvormen zijn laagdrempelig en bij elke training staat ontmoeting en sociaal contact centraal. Voor aanmelden en/of meer informatie over OldStars Multisports kan via Ankie Smid, info@personallyyoursankie.nl

OldStars multisports in Meppel
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met verschillende partners in voor de verbetering van de vitaliteit en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Sporten is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Deelname aan de kick-off is gratis, de vereniging zorgt voor de benodigde materialen. Makkelijke kleding voldoet.

Het programma voor de woensdagen:
16:00 Inloop en koffie
16:30 Start training
17:30 Napraten met hapje en drankje

De groep komt wekelijks op woensdag van 16.00 tot 17:30 uur bij de Ankie Personally Yours bij elkaar.

Samen fit ouder worden met OldStars
Met OldStars verbindt het Nationaal Ouderenfonds 55-plussers om samen fit ouder te worden. We inspireren tot een leven lang bewegen. Daarom zetten we ons er voor in dat iedereen in Nederland laagdrempelig toegang heeft tot een leeftijdsvriendelijke beweeg- of sportomgeving thuis of in de buurt. Onze beweeginspiratie geeft senioren de mogelijkheid om op hun eigen manier fit te blijven. Zo ervaren zij de voordelen van een leven lang bewegen, een belangrijke doelstelling van het Nationaal Ouderenfonds. Het doel is dat senioren elkaar ontmoeten om samen verantwoord te bewegen, zodat zij regie houden over hun eigen leven.

Na OldStars voetbal lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 15 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars hockey, OldStars tafeltennis, OldStars wielrennen en OldStars hardlopen. OldStars in de wijk en OldStars Vitaal richten zich op doelgroepen in en rondom woonzorgcentra.

RTV Meppel/ Meppel Actief