Cultuur

Ogterop opent theaterseizoen buiten de deur

en met nieuwe Noordelijke makers.

Zaterdag 17 september opent Schouwburg Ogterop het nieuwe seizoen met een dag vol theater. Ogterop start het seizoen buiten de deuren en gaat naar haar publiek toe door op zaterdagmiddag een theateract in de binnenstad van Meppel te laten zien. ’s Avonds presenteert de schouwburg twee voorstellingen van nieuwe Noordelijke makers in de Foyer en in de Engelenbak. Een mooie wisselwerking waarin de nieuwe makers een podium krijgen en waarin het publiek kennismaakt met de voorstellingen die in het noorden van ons land gemaakt worden.

Stormram: een podium voor Noordelijke makers
’s Avonds organiseert de schouwburg een programma met theater uit het noorden. STORMRAM is een rondreizend theaterprogramma langs de verschillende theaters in Noord-Nederland, waarin werk van nieuwe Noordelijke makers wordt getoond.

Eén avond per seizoen gooit een theater haar deuren open voor nieuw en misschien onbekend werk. Een STORMRAM avond bestaat uit een double-bill van een avondvullende voorstelling van een professionele maker en een work-in-progress van een aanstormend talent. Een mooie kans voor de nieuwe makers om hun werk te spelen, meters te maken en om hun publiek te ontmoeten. De avond wordt afgesloten met een nagesprek onder leiding van een professionele moderator.

Hendrik Aerts en Teddy’s Last Ride
In Ogterop laat Hendrik Aerts (moON Productions) een eerste glimp zien van zijn splinternieuwe voorstelling, waarin de liefde tussen mannen centraal staat. Vervolgens speelt Teddy’s Last Ride de voorstelling ‘9 Weeks From Now’, een multidisciplinaire danstheatervoorstelling over de reis van het opgroeien, over hoe je door de maatschappij wordt gezien op basis van het geslacht dat je is toegewezen, en over wie je wilt of moet zijn.

Stormram: zaterdag 17 september om 20.15 in de Engelenbak.
Meer informatie en kaarten: www.schouwburgogterop.nl

Foto’s Niels Knelis