Kerk

Nijeveen Zingt in de zomer

Zaterdag 13 juli om 19.30 uur zingt het Christelijk Urker Visserskoor Crescendo in de Gereformeerde Kerk in Nijeveen. Het bekende mannenkoor, bestaande uit zo’n 100 zangers, treedt onder leiding van dirigent Louwe Kramer op in traditionele Urker Outfit. Het belooft een sfeervolle, muzikale avond te worden waarbij volop aandacht is voor samenzang. Ruth Pos begeleidt het geheel op piano en orgel. Toegangskaarten zijn voor slechts € 6,- per kaart verkrijgbaar via www.nijeveenzingt.net. Iedereen is van harte welkom.

Nijeveen Zingt is nieuw initiatief
Het concert van het Christelijk Urker Visserskoor Crescendo is onderdeel van een nieuw initiatief dat door een aantal Nijeveners is opgepakt. In veel kerken in de regio worden in de zomer soortgelijke avonden georganiseerd. Voor velen een welkom uitje. Dirigent Johan Rodenhuis en organiste Ruth Pos kwamen met het idee om dit ook in hun eigen woonplaats te organiseren. Zij maakten verschillende Nijeveners enthousiast en zo ontstond een nieuwe werkgroep; Nijeveen Zingt.

Samenzang met bekende Nederlandse koren
Doel is om in de komende zomermaanden een tweetal zangavonden te organiseren met bekende, populaire en aansprekende koren. Laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Naast het optreden van het mannenkoor uit Urk staat ook het Christelijk Mannenkoor uit Staphorst op de kalender. Dit concert is aan het eind van de vakantie op zaterdagavond 31 augustus. Mocht het initiatief een succes zijn dan zal er zeker een vervolg aan gegeven worden. Toegangskaarten via www.nijeveenzingt.net
Nijeveen Zingt heeft een eigen website waarop actuele informatie is te lezen. Hier kunnen de toegangskaarten worden besteld en ook direct worden betaald. Er zijn zo’n 350 kaarten beschikbaar, van tevoren bestellen is daarom aan te raden. Vol is vol.