Nijeveen staat Goede Vrijdag 7 april in het teken van The Passion

Op Goede Vrijdag 7 april wordt The Passion Nijeveen uitgevoerd. Meer dan 100 Nijeveners doen mee aan de vertolking van dit eeuwenoude verhaal over de laatste dagen van Jezus op aarde. Verschillende koren en muziekgroepen, spelers en twee vertellers steken het geheel in een eigentijds jasje. Dit alles onder leiding van een vierkoppige regiegroep die wordt ondersteund door een enthousiast organisatieteam. Nijeveen maakt zich op voor een bijzonder festijn. Iedereen is van harte welkom om dit mee te beleven.

Eeuwenoud verhaal in eigentijds jasje
Basis van The Passion Nijeveen is het parkeerterrein bij de gereformeerde kerk aan de Dorpsstraat. Hier staat een indrukwekkend podium klaar waar live gespeeld wordt, filmpjes worden getoond, die eerder in het dorp zijn opgenomen, en waar populaire songs door o.a. Popkoor Afslag Nijeveen, kinderkoor De Welnootjes, muziekvereniging Euphonia en de gemeenteband ten gehore worden gebracht. Het projectkoor Kolderveen heeft een bijzondere rol in de kerk. Na afloop is er een processie door het dorp waar ‘Het Kruis’ het middelpunt is en molen ‘De Sterrenberg’ het einde van The Passion Nijeveen is.

Fenneke Knol schrijft nieuw script voor Nijeveen
Speciaal voor deze uitvoering is een nieuw script geschreven door Fenneke Knol. Samen met Fenneke Wiepkema, Han en Petra Karsten vormt zij het regieteam. Ruth Pos en Johan Rodenhuis hebben de coördinatie over het muzikale gedeelte. Initiatiefnemers Bert Winters, Jan van de Vegt en Henk Huisman zien hun droom, die zo’n twee jaar geleden ontstond, in vervulling gaan en zorgen ervoor dat het organisatorisch klopt. Iedereen heeft er al heel wat uurtjes voorbereiding opzitten. Het belooft een verrassend, inspirerend en indrukwekkend geheel te worden.

Gratis toegang
The Passion Nijeveen begint om 19.30 uur aan de Dorpsstraat 7 in Nijeveen. De toegang is gratis maar er staat wel een bus waar een vrijwillige bijdrage in kan worden gedaan. Voor mensen die minder goed ter been zijn of niet voor langere tijd kunnen staan, zijn er zitplaatsen aanwezig. Net als de landelijke The Passion is het een staand evenement dat, exclusief de processie, zo’n 1,5 uur duurt. Degene die met de auto komt, wordt verzocht om op het naastgelegen evenemententerrein te parkeren.

Live uitzending
The Passion Nijeveen wordt uitgezonden op RTV Meppel en is te volgen via de livestream van Gereformeerde Kerk Nijeveen.

Tekst/ foto Tineke Knorren ( Repetitie voor The Passion Nijeveen)