Nieuwe verlichting Joods Monument

De verlichting in het Joods Monument in het Slotplantsoen van Meppel is verfraaid. Het monument wordt nu op zachtere wijze verlicht, waarbij de namen van alle vermoorde Joodse stadsgenoten beter tot hun recht komen.

Jan Oldebesten, voorzitter Stichting Joods Monument Meppel: “Door de nieuwe verlichting kunnen we nog meer de aandacht vestigen op de namen, zodat ze nooit worden vergeten”.

“Met het plaatsen van de nieuwe verlichting worden de herdenkingsstenen op een subtielere wijze verlicht. Dit draagt bij aan de juiste sfeer, die past bij dit bijzondere monument in het centrum van de gemeente Meppel.” Aldus wethouder van Ulzen.

Het monument uit 1970 is uitgebreid en aangevuld met de namen van de Joodse stadsgenoten. Zij keerden helaas niet terug uit de concentratiekampen, maar zijn op verschrikkelijke wijze vermoord. Het is onthuld in september 1997 en staat in het Slotplantsoen in hartje Meppel. Het “kijkt uit” over de voormalige synagoge en de Joodse buurt. Meer informatie is te vinden via de website www.joodsmonumentmeppel.nl

Foto: Daan Prest