Nieuw trainersduo DOS’46

DOS’46 uit Nijeveen heeft het trainersduo voor volgend seizoen bekendgemaakt. Met Henk Jan Mulder als hoofdtrainer en Friso Boode als assistent-coach hoopt de vereniging op termijn te horen bij de vier beste korfbalclubs van Nederland.

Mulder stopte na het voortijdig afgebroken seizoen 2019/2020 bij LDODK uit Gorredijk. De laatste drie seizoenen was hij daar hoofdtrainer, het eerste seizoen assistent. In het seizoen 1989/1990 speelde hij zelf in het Nijeveense roodzwart. Boode is dit seizoen als staflid verbonden aan LDODK, waar hij eind vorig seizoen stopte als speler. De grootste successen in zijn actieve carrière behaalde Boode bij TOP, waarmee hij twee zaaltitels en één veldtitel pakte. Ook won hij een WK en EK met Oranje, waar hij verder twaalf interlands op zijn naam heeft staan.

Vertrouwen
Mulder en Boode kijken naar eigen zeggen erg uit om vanaf augustus DOS’46 te gaan leiden. “Ik vind het een eer. Daarnaast kijk ik er naar uit om samen met Friso en de andere leden van de staf aan de slag te gaan met de jonge en talentvolle selectie”, meldt Henk Jan Mulder. Boode vindt het op zijn beurt ‘een mooie uitdaging’. “Dat dit samen met Henk Jan kan, is extra mooi. Ik kijk uit naar de samenwerking en hoop veel mooie mensen te mogen leren kennen.”

Foto DOS’46