Sport

Koninklijke erepenning voor Korfbalvereniging KIOS

Korfbalvereniging KIOS Ruinerwold ontvangt maandag 14 februari de Koninklijke Erepenning uit handen van commissaris van de Koning in Drenthe, Jetta Klijnsma. Deze erepenning wordt uitgereikt vanwege het 102-jarig bestaan van de vereniging en haar bijzondere verdiensten.

De Koninklijke onderscheiding zou oorspronkelijk al op 11 maart 2020 worden uitgereikt, omdat de aan korfbalvereniging uit Ruinerwold toen 100 jaar bestond. Corona gooide destijds roet in het eten. Nu is het alsnog zover.

KIOS ontvangt de onderscheiding niet alleen vanwege haar bijzonder hoge leeftijd. ‘Korfbal Is Onze Sport’ is een prominent aanwezige, betrokken vereniging in De Wolden. KIOS heeft zitting in het gemeentelijk sportforum en is geregeld aanwezig bij avonden in de gemeenteraad. KIOS maakte zich ook sterk voor de komst van de sporthal in Ruinerwold en is één van de drijvende krachten in de samenwerking tussen de zaalsportverenigingen en de aankleding van de sporthal.

De laatste 25 jaar is KIOS actief in de landelijke en districtsorganisatie en zijn leden van KIOS onder andere als afdelingsvoorzitter, afdelingspenningmeester, lid van de selectiecommissie, trainer van diverse selectieteams, districtspenningmeester en als bondsraadslid in functie geweest of nog actief. Daarnaast levert KIOS diverse scheidsrechters aan de korfbalbond KNKV.

Foto Leo de Harder