Nieuws

Nieuw restaurant aan Groenmarkt

Meaters breidt uit in voormalige kapsalon. Van een op- en afhaalrestaurant naar een volwaardig restaurant.

Het restaurant komt in het pand waar voorheen Kapsalon Lensen zat, aan het einde van het Prinsenplein tegen de Groenmarkt aan. Op 1 december krijgt Maarten van Oosten de sleutel. Half januari hoopt hij dat de eerste spareribs, steaks, burito’s en andere gerechten naar de tafels worden gebracht.

‘Prima zitten’
In de loods aan de Steenwijkerstraatweg worden de tafels en stoelen alvast opgesteld. Testen hoe het eruit komt te zien. Of alles past. “Het is prima zitten”, zegt Van Oosten als hij op een van de stoelen ploft.

Een voor een worden de stoelen, banken, tafels, lampen én een wijnrek uit de twee vrachtwagens gehaald en in de loods gezet. “O wauw”, reageert hij als een grote bank met gouden accenten naar binnen wordt gebracht. “Ja, dit is toch wel spannend. Je koopt het vanaf een website. En nu ziet het er toch wel goed uit hoor.”

Vers
Dat Meaters uitbreidt, komt door het succes ervan. “We zijn in coronatijd geopend”, vertelt Van Oosten. “We begonnen met een fiets voor de bezorging. Al snel konden we opschalen naar een busje.” Voor het succes heeft hij wel een verklaring. “Alles is vers. Het simpel en we zijn niet de duurste. Het is totaalplaatje. En we hebben een hele goede kok, die vroeger in de Argentijn werkte.”

Op de begane grond van de voormalige kapsalon komen tafels voor 22 mensen, daarnaast kunnen er nog eens acht mensen aan de bar plaatsnemen. Boven wordt ingericht voor nog eens veertig extra gasten. Beneden komt een doorloop naar Meaters. “Het scheelt dat we de keuken al hebben”, glundert Van Oosten. “Zodra de verbouwing van het pand klaar is, kunnen we zo al het meubilair vanuit deze loods het restaurant inschuiven.”

Tekst/foto Foto Stefan Klomp