Regio

Nederland Leest ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis

Op 1 november gaat voor de 16e keer de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start: Nederland Leest. Het thema is dit jaar Over de grens en voor bibliotheekbezoekers is er het geschenkboek De wandelaar van Adriaan van Dis. Speciaal voor Nederland Leest komt schrijver en programmamaker Jelle Brandt Corstius naar Drenthe. Hij houdt een lezing in Bibliotheek Beilen, die geïnteresseerden ook vanuit huis kunnen bijwonen.

De wandelaar – Adriaan van Dis
Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit.

Extra bijzonder aan de speciale Nederland Leest-editie van De wandelaar is het nawoord van schrijver en literatuurcriticus Margot Dijkgraaf. Tijdens een literaire stadswandeling vertelt zij over de rol van Parijs in het leven en werk van Adriaan van Dis, hoe hij aan De wandelaar werkte en het andere Parijs ontdekte.

Zowel leden als niet-leden krijgen tijdens Nederland Leest het boek cadeau (zo lang de voorraad strekt). Het boek is ook beschikbaar als e-book en als luisterboek via de online bibliotheek.

Lezing Jelle Brandt Corstius
Op donderdag 25 november om 20.00 uur spreekt Jelle Brandt Corstius in Bibliotheek Beilen over het thema ‘Over de grens’. De lezing is voor iedereen ook online bij te wonen.

Foto Nederland Leest