Nieuws

Burgemeester Korteland sluit lokale coronamaatregelen niet uit

“Volgende week kan een spannende week worden”, zei burgemeester Richard Korteland op de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond. Er volgen dan vergaderingen over de Corona-aanpak. Korteland sluit nieuwe maatregelen niet uit.

“Het zou mij niet verbazen als er nieuwe maatregelen komen”, aldus Korteland. “Het kabinet heeft vanaf de tweede coronagolf mogelijkheden voor een regionale aanpak losgelaten. Ik ben benieuwd of het kabinet daaraan vast blijft houden.” Hij denkt bijvoorbeeld aan een regionale of lokale lockdown. “Ik kan me voorstellen dat als er iets gebeurd, dat ze een effect-gebied gaan tekenen.”

Eduard Annen van Sterk Meppel vroeg de burgemeester naar zijn contact met buurtgemeenten. “Staphorst is een groot probleem en dat ligt naast de gemeente Meppel. Is er contact tussen de gemeenten om elkaar daarbij te helpen?”, aldus Annen. “Er is wel informeer contact”, antwoordde Korteland. “Dat doe ik met Steenwijkerland en Staphorst. Zij liggen allebei niet in veiligheidsregio Drenthe maar ik zoek dat contact wel op.”

Foto Arjan Tien