Nieuws

Nachtbus Meppel ook naar Ruinen en Dwingeloo

Sinds december 2022 rijden elke zaterdagnacht nachtbussen vanaf het centrum van Meppel naar Zuidwolde – Hoogeveen en Havelte – Dieverbrug. Vanaf april wijzigen de vertrektijden van de nachtbussen en gaat de nachtbus ook rijden naar Ruinerwold, Ruinen en Dwingeloo.

Nieuwe nachtbuslijn 432 Meppel – Ruinerwold – Ruinen
Een gestarte petitie om de nachtbus van Meppel ook naar Ruinerwold, Ruinen en Pesse te laten rijden, bevestigt de vraag naar nachtelijke busritten om veilig thuis te komen. Daarom zal de nachtbus van Meppel vanaf 6 april elke zaterdagnacht om 2.31 uur vanaf Meppel, halte Prinsenplein naar Ruinerwold en Ruinen gaan rijden. 

Nachtbus 428 Meppel – Dwingeloo vervangt nachtrit op lijn 28
De huidige nachtrit op lijn 28 gaat rijden als nachtbuslijn 428. Nachtbus 428 vertrekt vanaf 6 april elke zaterdagnacht vanaf Meppel, halte Prinsenplein om 03.02 uur naar Havelte, Dieverbrug en Dwingeloo. Dwingeloo is nieuw op de route van deze nachtbuslijn.

Nachtbus 434 Meppel – Hoogeveen vervangt nachtrit op lijn 34
De huidige nachtrit op lijn 34 gaat rijden als nachtbuslijn 434. Nachtbus 434 vertrekt vanaf 6 april elke zaterdagnacht om 3.19 uur vanaf Meppel, halte Prinsenplein naar o.a. Koekange, Zuidwolde en Hoogeveen.

Reizen met de nachtbuslijnen van Meppel kan door in- en uit te checken met de OV-chipkaart of contactloze pinpas in de bus. Meer informatie over de nachtbuslijnen in Groningen en Drenthe is te vinden op n8bus.nl. 

Tekst OV Bureau Groningen Drenthe/foto busstation Meppel: Gemeente Meppel