Cultuur

Muziek van Leonard Cohen opnieuw tot leven gebracht

Op 10 februari a.s. om 20.00 uur treedt de Leonard Cohen Revival Band op in de theaterzaal van Stad & Esch, Ezingerweg 52 te Meppel. Reserveren door een mail te sturen naar joke.vd.veen@home.nl Tien zeer enthousiaste muzikanten brengen de muziek en het leven van Leonard Cohen op een flitsende manier tot leven. In de voorstelling nemen de bandleden u aan de hand van muziek, beelden en anekdotes mee naar het leven van Leonard Cohen.

Dat heeft tot veel mooie liedjes geleid, als de bekende Suzanne, Hallelujah, So Long Marianne, maar ook opzwepende nummers als Democracy, The Future en First We Take Manhattan. En al het moois daar tussen in; wat dacht u bijvoorbeeld van het prachtige If It Be Your Will, gezongen door alleen de Backing Vocals, die regelmatig zowel in als uit de band springen.

De bandleden Jacques, Eddy, Coen, Jan, Marcel, Max, Gabor, Hanneke, Willemien en Cora komen uit Zwolle en omstreken (waaronder Meppel) en repeteren steevast in Zwolle. Ze hebben al succesvolle optredens gehad en ook in 2024 staan er diverse op de rol. Hoe leuk is het om dit soort concerten zó naast de deur te hebben en dat je daarvoor niet persé naar de Randstad hoeft.

Tekst/foto Joke van Veen