Sport

MSC te sterk voor zaterdagtak van Alcides.

De Meppeler derby in de 5e klasse G tussen MSC en Alcides is zaterdagavond door MSC gewonnen met 7-1.
Op een kletsnat sportpark Ezinge streden beide ploegen voor een volle tribune. Het publiek zag Soufiane El Kadouri bij MSC als de gevierde man, hij scoorde maar liefst 3 van de 7 goals. Het leek in het begin er niet op dat MSC hier met ruime cijfers zou winnen. Het kreeg wel kansen, maar de doelpunten bleven lang op zich wachten. Pas in het laatste kwartier voor rust vielen de doelpunten snel achter elkaar en gingen beide ploegen met een 3-1 ruststand de kleedkamer in.

Na rust gebeurde er van alles. De regen bleef gestaag aanhouden en bij een opstootje kreeg MSC’er Tim Veenema rood. Desondanks bleef de ploeg van Bernard Koning bij de les en zorgde er voor dat de score uiteindelijk opliep naar een 7-1 eindstand. Doelpunten kwamen van Soufiane El Kadouri (3x), Björn Lefferts, Dave Everts, Jort Veele en Stefan Boers namens MSC. Nordin Benning scoorde het enige doelpunt namens Alcides.