Sport

Dos’46 wint eerste duel in kampioenspoule.

Dos’46 heeft het eerste duel in de kampioenspoule in winst weten om te zetten. Tegen KZ/Thermo4U namen de Nijeveners gelijk het heft in handen en nam een 5-1 voorsprong. KZ kwam in de slotfase weer dichterbij en beide ploegen gingen de rust in met 9-7 stand voor Dos’46. Twee snelle treffers na rust van KZ zorgde voor een gelijke stand. Hierna ontspon zich een gelijk opgaande strijd. Met een spannend scoreverloop waarin de thuisploeg steeds aan de goede kant van de score bleef.

In de slotfase met een 17-17 stand, nam KZ zelfs een voorsprong. Maar in de laatste minuut draaiden de Nijeveners,
gesteund door het fanatieke publiek, deze stand in hun voordeel om en won met nipt verschil. Eindstand 19-18.