Nieuws

Meppel zwaaide Sinterklaas uitbundig uit en tot ziens

Meppel heeft Sinterklaas op 6 december uitgezwaaid. Een grote groep Meppeler kinderen met ouders had zich verzameld op de Wheem om Sinterklaas te bedanken voor alle goede gaven en afscheid te nemen van de Sint en zijn gevolg. Na de nodige plichtplegingen en lieve woorden over en weer ging het in optocht via Prinsenplein naar de Zuiderbrug. Waar de Sint en zijn gevolg zich inscheepten voor vertrek naar Spanje. Een handje hier en een knuffel daar en een paar diepe tonen op de scheepshoorn en Sinterklaas 2022 gleed langzaam de historie in. We kijken al weer uit de naar de kerst.

Half november arriveerde Sinterklaas met zijn gevolg aan de Prins Hendrikskade en werd hij enthousiast verwelkomd. Burgemeester en overige notabelen stonden toch een beetje nerveus te wachten. Immers je weet maar nooit wat er allemaal in dat grote boek staat en of jouw naam daar ook met een kruisje staat vermeld. Het werd een glorieuze intocht voor de oude man. Die er zelf samen met de Dikdakkers ook zichtbaar van genoot.

De afgelopen weken heeft Sinterklaas de Euro’s royaal laten rollen als we onderzoek instanties mogen geloven. Bijna 60% van de Nederlanders vierde de aanwezigheid van de Sint met cadeautjes. Er werd flink meer besteed ondanks de gestegen kosten van levensonderhoud en energie. Dus mochten we de oude baas wel dankbaar zijn voor zijn aanwezigheid en netjes afscheid nemen.

Meer foto’s op www.rtvmeppel.nl in het foto album

RTV Meppel/ Foto Leo de Harder