Evenementen

Meppel luidt zondag de herfst in met ‘Deutsche Sonntag’

Koopzondag met bockbierintocht en schlageracts

Meppel verandert op zondag 25 september voor een dag in een echte Duitse stad. Er vindt een bockbierintocht plaats langs elf horecagelegenheden in de stad. Tegelijk treden zes schlageracts op.

Twee paarden, met traditionele bierkar, lopen die zondag door de stad. Deze paarden doen elf horecagelegenheden aan. Ze starten vanaf Studio 2 aan de Steenwijkerstraatweg. Bij ieder café waar gestopt wordt, lezen twee bockbierspecialisten een gedicht voor.

En het is niet het enige vermaak voor de mensen op het terras. Want verspreid door de binnenstad spelen er zes schlageracts, die de terrassen langs gaan. Het gaat om Otto Orgel, De Kneudel, Wilhelm Snaps, Antje Apfelkorn und die Kaiserbrötchen, Die supertolle Jodel Tilly en Harry und Harry. Echt Duits zijn ze misschien niet allemaal. Wilhelm Snaps is niemand minder de Meppeler Willem Spans en Harry und Harry bestaat uit de frontman van de band The Dirty Daddies.

Strippenkaart
Iedereen kan meedoen met de bockbierintocht. Voor 35 euro krijgen deelnemers een strippenkaart, waarmee ze bij ieder deelnemend café een bockbier en een bijpassend hapje kunnen halen, en een bockbierglas. De start is om 14.00 uur bij Studio 2.

Iedere horecagelegenheid heeft een eigen bockbier. Bij Stadscafé Oasis krijgen deelnemers La Chouffe Bock, bij Restaurant de Bourgondiër wordt Brand Dubbelbock geschonken, Eetcafé de Beurs schenkt Oedipus Madeleine, Brugse Bock is bij Dinercafé de Nachtwacht te verkrijgen, Café de Kansel laat deelnemers Paulaner Salvator proeven, Restaurant Groen heeft Hert Bock in huis, Café de Casteleyn schenkt Amstel Bock, Maallust Bock is bij De Bakker en de Schenker te krijgen, Café Nr.17 schenkt Hertog Jan Bock, Herberg ‘t Plein doet mee met Texels Bock en bij Grand Café de Wheem is Brugse Bock te proeven.

De cafés mogen in iedere volgorde bezocht worden. Tickets zijn online te verkrijgen: https://ticket.eventree.nl/nl/shop/u71wnzorqfhcdicjku4s71sgiykkxlbyvsxya18r

Bezoekers uitgedaagd: Kleed je in het Duits
De organisatie van de dag ligt in handen van de Meppeler Handelsvereniging en de gezamenlijke Meppeler horeca. Die dagen ook het winkelend publiek uit. Wie namelijk het best gekleed is, bijpassend op de dag, kan rekenen op een Meppelbon.

De bockbierintocht is een jaarlijks evenement in Meppel. Dit jaar wordt de intocht voor het eerst gekoppeld aan een koopzondag, zodat de binnenstad nog gezelliger is. Zo is er de hele dag gratis parkeren in de stad. En in de kledingwinkels hangen ondertussen de nieuwste herfst- en wintercollecties.

Foto Leo de Harder