Nieuws

Meerdere aanhoudingen in Meppel

In en rond het centrum van Meppel is de afgelopen periode meerdere keren sprake geweest van (fors) uitgaansgeweld in het weekend. Het betrof incidenten in de Grote Kerkstraat en op het Prinsenplein. De politie heeft onderzoek gedaan naar de verschillende incidenten, daarbij zijn beschikbare camerabeelden bekeken en is met getuigen en slachtoffers gesproken. Op basis van dit onderzoek heeft de politie meerdere verdachten aan kunnen aanhouden.

Aanhoudingen
In het onderzoek naar het uitgaansgeweld op 8 juli in de Grote Kerkstraat heeft de politie vier verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Meppel in de leeftijd van 21, 22, 23 en 27 jaar. Bij dit incident raakte een 32-jarige man uit Meppel gewond.
In het onderzoek naar de openlijke geweldpleging op 19 maart op het Prinsenplein heeft de politie twee verdachten aangehouden; een 20-jarige man uit Meppel en een 26-jarige man uit Enschede. De 20-jarige man wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een ander incident in Meppel op 16 juli. Geen van de aangehouden verdachten zit nog vast.

Aandacht voor geweld in uitgaansweekenden
Het onderzoek naar verschillende geweldplegingen in Meppel gaat verder en de politie sluit meerdere aanhoudingen in de toekomst niet uit. Ook werkt de politie samen met de gemeente Meppel om geweldsincidenten in de toekomst te voorkomen. Wijk- en jeugdagenten spelen daarin een sleutelrol en hebben contact met inwoners, jongeren en horecaondernemers.

Tekst Politie/ foto numeppel.nl (ter illustratie)