Cultuur

Matthäus Passion 9 maart Kruiskerk Meppel

Het bestuur van Het Meppeler Muziekfestival organiseert voor de tweede keer De Matthäus Passion in Meppel. Dit keer in de Kruiskerk, op zaterdag 9 maart. Aanvang 19.30 uur, kerk open om 18.45 uur.

Uitvoerend koor en orkest zijn het Collegium Musicum Trajectum (CMT) uit Utrecht. Collegium Musicum Trajectum richt zich op jongvolwassen gevorderde amateurmusici die zich verder willen ontwikkelen in het uitvoeren van vocaal-instrumentaal repertoire uit de Barok en de Klassieke periode.

Nergens ter wereld wordt de beroemde Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach zo vaak opgevoerd als in ons land. Ook CMT heeft het al eerder uitgevoerd. Bij ons in Meppel in 2022 in de Grote Kerk. Van deze kerk kan voorlopig geen gebruik worden gemaakt, daarom is het dit jaar in De Kruiskerk, Thorbeckelaan 73,  Meppel.

Het grootste werk van Bach wordt uitgevoerd in de authentieke barokstemming (a=415Hz), de stemtoon waarin Bach mogelijk zelf musiceerde.

Dirigent: Gilles Michels, Sopraan: Janneke Stoute, Alt: Wies de Greef, Tenor: Bart van Lieshout, Bas: Robert-Jan Agricola, Evangelist: Andre Lopes, Christus: Matthijs Mesdag. Viola da gamba: Xander Baker.

Dankzij verschillende subsidies is het gelukt om de kosten laag te houden. De entree is € 25,00.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website: www.meppelermuziekfestival.nl  En vanaf 23 februari bij Boekhandel Riemer Barth; Woldstraat 5 Meppel. Ook op de avond van de uitvoering zijn kaarten te koop vanaf 18.45 uur.

RTV Meppel/ foto Wim Oosterhuis