Nieuws

Brandend puin zorgt voor onrust op A28 bij Meppel

De A28 bij Meppel is maandagavond in beide richtingen afgesloten geweest. Mensen met trekkers verzamelden zich eerder op de avond bij Rogat en dumpten rond 21.30 uur puin op de snelweg, dat in brand werd gestoken. Dat zorgde voor een file in beide richtingen.

Er waren onder meer grote zakken met een onbekende inhoud, trekkerbanden, landbouwplastic en strobalen op de weg gedumpt en in brand gezet. De brandweer uit Meppel en Ruinerwold werd opgetrommeld om de vlammen te blussen en dat lukte nog binnen het uur.

Doordat het puin op de A28 was geblust, kon de rijstrook van de snelweg in de richting van Staphorst naar Meppel weer worden vrijgegeven. De rijstroken voor het verkeer vanuit Hoogeveen richting Staphorst en het verkeer van Meppel naar Staphorst bleven door het puin op de weg bij knooppunt Lankhorst langer afgesloten, maar rond middernacht kon het verkeer er weer gedeeltelijk langs. Rijkswaterstaat gaat het wegdek controleren op mogelijke schade. Dat gebeurt bij daglicht, meldt een woordvoerder.

RTV Meppel/ foto Persbureau numeppel.nl