Nieuws

Maandverwachting: komende tijd wisselvallig, niet fris

De tweede helft van september zal een stuk wisselvalliger verlopen dan de eerste helft. Na dit weekend schakelen we over op een buiig weertype en daarbij valt meer neerslag dan normaal, maar echt fris wordt het daarbij niet. Tussendoor kan het nog best een keer fraai nazomerweer worden. Begin oktober neemt de wisselvalligheid weer wat af.

De zomerse warmte is in de tweede helft van september niet ver weg, maar of ze Nederland nog een keer kan bereiken is erg onzeker. De kans op buien is de rest van september veel groter dan eerder deze maand. En juist die buien maken de temperatuurverwachting onzeker. Op erg buiige dagen kan de temperatuur blijven steken onder 20 graden, maar de echt frisse lucht kan ons niet bereiken. Overigens zijn temperaturen van 17 graden in het noordwesten tot 19 in het zuidoosten normaal voor eind september.

Sommige dagen verlopen kletsnat met veel regen, waardoor in de tweede helft van september meer neerslag valt dan normaal. Ondanks dat buiig weer de overhand zal hebben, is ook een fraaie zomerse dag nog mogelijk. Als de wind de komende weken een keer vanuit het warme zuiden waait en de zon een dag flink schijnt kan zomaar nog 25 graden worden.

De nachten kunnen door het buiige weer juist wat zachter verlopen dan gebruikelijk. Normaal is het 12 graden aan zee tot 8 in het oosten. Nu zitten we daar komende tijd vaak boven. Dikke jassen zijn komende tijd dus nog niet nodig.

Bron Weeronline.nl / Foto Leo de Harder