Nieuws

LISZ avond voor vrouwen met spreker ruimtelijk kunstenaar Maria Koijck

De LISZ; Ladies’ Circle Meppel, Inner Wheel Staphorst – Reestland, Soroptimistclub Meppel e.o. en ZontaClub Rond de Reest, organiseren samen rond internationale vrouwendag, op 5 maart aanstaande, weer dé LISZ avond in De Havixhorst. Gastspreker is Maria Koijck en ruim 100 vrouwen zamelen menstruatieproducten in om aan te bieden aan de voedselbank.

Maria Koijck is ruimtelijk kunstenaar en won in 2021 in Milaan de Guiltless Plastic Prize met haar film over het afval van haar borstkankeroperatie. In 2019 is de diagnose borstkanker gediagnostiseerd en is haar linker borst verwijderd. Na een goed herstel heeft ze een operatie ondergaan om een nieuwe borst te krijgen. Zij heeft het afval van haar operatie verzameld en kwam erachter dat 60% van het afval na één keer weer werd weg gegooid. Over de verzameling van afval heeft zij een film gemaakt en op verschillende manieren geprobeerd mensen bewust te maken van al het plastic afval.

Maria vertelt graag over hoe je zelf verandering kan brengen in afval en hoe zij dat door middel van kunst en community art realiseert. Ook wil ze graag mensen motiveren om niet bij de pakken neer te gaan zitten maar dat jij zelf wel degelijk een verschil kunt maken!

 Menstruatie producten worden, net als veel andere producten, alsmaar duurder. Vanuit de serviceclubs zijn de handen inéén geslagen om samen met de ruim 100 bezoekers menstruatieproducten in te zamelen op 5 maart. Al deze producten worden daarna aangeboden aan de voedselbank. Ieder meisje of vrouw moet deze producten kunnen gebruiken.

De jonge singer-songwriter Suzie-Gill uit Meppel zal je verrassen met haar Nederlandstalige, maar ook Engelstalige nummers. Ze neemt je mee in haar verhaal met haar dromerige koortjes, vloeiende zanglijnen en wisselende melodieën. Prachtige woorden, woorden die je raken, meeslepen en doen nadenken. Ze weet van iets heel normaals iets speciaals te maken. Suzie-Gill wil graag haar verhaal met je delen.

De inspirerende avond vindt plaats en is mede mogelijk gemaakt door Chateauhotel de Havixhorst, waar een heerlijk diner wordt genuttigd. Aanmelden kan via de social media berichten van de organiserende clubs of via liszmaart24@gmail.com.

Tekst LISZ/ foto Omroep Groningen