Nieuws

Leger des Heils: Week tegen eenzaamheid

Afgelopen week was de week tegen eenzaamheid. Een op de vier mensen voelt zich eenzaam. Leger des Heils Meppel zet zich niet alleen deze week in tegen eenzaamheid maar het hele jaar door! Het zijn niet alleen ouderen die eenzaam kunnen zijn. Het komt voor in alle doelgroepen.

Bij het Leger des Heils in de Havenstraat hebben we naast een tweedehands kledingwinkel ook een huiskamer waar iedereen welkom is. Jong tot oud is welkom om even een kopje koffie of thee te komen drinken, voor de gezelligheid en een praatje of voor een goed gesprek.

Warme maaltijd
Op woensdag kan er om 12 uur ‘s middags worden aangeschoven bij een smakelijke en gezonde warme maaltijd. En op donderdag is er rond dezelfde tijd een verse warme soep. Veel van de gasten waarderen de gezelligheid van het samen aan tafel zitten. Er worden contacten gelegd en er wordt zo gebouwd aan een netwerk. Dit is één van de verbeteringen tegen eenzaamheid.

Flessen inzamelen voor statiegeld
Sinds 1 juli 2021 zit er € 0,15 statiegeld op kleine plastic flessen frisdrank en water. Dit bevordert het hergebruik van plastic flessen en helpt natuurlijk ook zwerfafval te verminderen. Vaak is dit bedrag te verwaarlozen. Maar tel je al het statiegeld van vele flessen bij elkaar op, dan ontstaat er een heel mooi bedrag. Leger des Heils ontvangt geen subsidie en door deze opbrengsten kunnen wij ons weer inzetten met het werk in onze huiskamer. De flessen kunnen worden ingeleverd in de inzamelboxen bij de winkel van het Leger des Heils, bij de Kruiskerk in de Haveltermade en op scholengemeenschap Greijdanus. Dit kan t/m 28 oktober a.s. Zo kunnen we samen zorgdragen voor de mensen om ons heen.

Locatie: Leger des heils, Havenstraat 13 Meppel. Zie ook:
www.legerdesheils.nl/locatie/buurthuiskamermeppel

RTV Meppel foto PIxabay