Regio

Laatste aflevering Drenthe beweegt door

Begin april 2020 was ‘Drenthe beweegt binnen’ voor het eerst te zien op RTV Drenthe. Vrij snel na de aankondiging dat Nederland vanwege de corona in lockdown ging, staken Drenthe beweegt, SportDrenthe, provincie Drenthe en RTV Drenthe de koppen bij elkaar om de mogelijkheid van een beweegprogramma voor senioren te onderzoeken. Ruim een week later was de eerste uitzending te zien. Na de zomer ging het programma verder onder de noemer ‘Drenthe beweegt door.’ Woensdag 30 juni is de laatste uitzending te zien.

Uit onderzoek blijkt dat de deelnemers echt baat hebben bij de dagelijkse beweging en er in dit rare coronajaar enorm veel aan gehad hebben. De deelnemers variëren in leeftijd van 50 tot ver boven de 80, de grootste groep zit tussen de 71 en 80. Een kwetsbare (risico)groep in de coronaperiode. Ruim 85% van de respondenten gaf aan dat de oefeningen goed te volgen waren en pasten bij hun niveau. Ruim 90% geeft aan dat het programma van belang was om in beweging te blijven tijdens de coronaperiode en dat het bijdraagt aan de gezondheid en lichamelijke conditie.

Drenthe beweegt en SportDrenthe raden alle deelnemers aan voor de zomer een mooi (buiten)alternatief te zoeken. “We helpen graag om iedereen een passend vervolg te geven.”, zegt Esther Witte, één van de initiatiefnemers. “Voor vragen kunnen ze altijd contact opnemen: drenthebeweegtdoor@sportdrenthe.nl.”

Foto RTV Drenthe