‘Hozen op een zinkend schip’ bij supermarkt Nijeveen

Het was maandagavond hard werken voor vakkenvullers van de Coop-supermarkt in Nijeveen. Het magazijn stond onder water door een flinke hoosbui. Rond de klok van acht barstte het noodweer los in Nijeveen. Al gauw raakte het riool overbelast. Daardoor vond het water zijn weg naar boven.

“We schrokken ons een hoedje toen we het magazijn in liepen”, vertelt vulploegmedewerker Ruben Noort. “Alles stond hier blank! Toen zijn we gelijk gaan schoonmaken. Binnen een uur was al het water eruit. Daar kunnen we trots op zijn omdat het helemaal vol stond met producten. Die moesten er eerst uit, toen het water nog.”

Uit de toiletpotten weer naar boven
Makkelijk ging dat niet. “Het riool zat zo vol dat het uit de leidingen kwam. Daardoor kwam het echt overal vandaan”, vervolgt Noort. “Onder andere uit de toiletpotten weer naar boven. Het was daardoor hozen op een zinkend schip. Er gingen al gauw filmpjes rond op het internet. Echt iedereen heeft dat gezien.”

Voor middernacht was de winkel alweer brandschoon. “De heftige regelval begon ‘gelukkig’ net na sluitingstijd. Alle klanten waren de winkel uit toen het hier losbarstte. Toen de klanten vanmorgen weer voor de deur stonden was de winkel alweer brandschoon”, aldus Noort.

Foto Bastian van de Belt