Evenementen

Koningsdag Nijeveen: Vrijmarkt, Highland Games en Livemuziek

Er is op Koningsdag van alles te beleven in Nijeveen. De Oranjevereniging Nijeveen heeft een gevarieerd programma georganiseerd met een vrijmarkt, activiteiten voor de kinderen, Highland Games en livemuziek. Jong en oud is vanaf 14.00 uur van harte welkom op het feestterrein aan de Nieuweweg.

Vermaak voor jong en oud

De vrijmarkt is inmiddels niet meer weg te denken in het programma. Iedereen die een zakcentje wil bijverdienen, kan zijn of haar spulletjes verkopen. Op het feestterrein is ruim plek om uit te stallen. Er kan zelfs vanuit de kofferbak worden verkocht. Om 13.30 uur begint de opbouw en vanaf 14.00 uur gaat de verkoop van start en is iedereen welkom om te komen neuzen en struinen. De activiteiten voor de kinderen staan ook vanaf 14.00 uur gepland. Ze kunnen geschminkt worden, er is een zandbult om in te ravotten en de springkussens mogen deze feestelijke dag ook niet ontbreken.

Nieuw! Highland Games

Spektakel wordt verwacht tijdens de Highland Games. Er zijn zes spectaculaire spellen welke gelijktijdig worden uitgevoerd. Dit gaat via een doordraai systeem zodat niet iedereen op elkaar hoeft te wachten en het voor de toeschouwers spannend blijft om te kijken. Kracht staat centraal. Er wordt daarom ook in drie leeftijdscategorie├źn gestreden: Jongens: 10 t/m 15 jaar, heren: 16 t/m 99 jaar en dames: 16 t/m 99 jaar. Het is niet alleen leuk om mee te doen. De diehards die strijden, verdienen ook support. Daarom moedigt de organisatie iedereen aan om naar het evenemententerrein in Nijeveen te komen. Het begint om 15.00 uur

Livemuziek met KLAPBAND en DJ Nijs

Op deze Koningsdag zorgt de showband KLAPBAND voor het entertainment. Met een indrukwekkende hoeveelheid energie neemt deze band iedereen mee naar onvervalste rockmedleys en dynamische sets boordevol hits van nu en klassiekers van toen. Dit allemaal verpakt in het kenmerkende creatieve sausje van deze showband. In de pauzes zorgt DJ Nijs ervoor dat niemand stil kan blijven zitten of staan. De muziek begint om 15.00 uur en gaat door tot 21.00 uur.

Tekst/foto Tineke Knorren