Schooltv

Kinderen strijden om de Drone cup in spetterende finale

Voor de zesde keer organiseert Stichting KindPunt een Drone Cup. De Drone Cup is een toernooi waarbij de scholen tegen elkaar strijden met drones. De kinderen hebben de afgelopen weken geoefend met de Tello drones. Aansluitend zijn op alle scholen voorrondes gehouden en de beste dronevliegers hebben zich gekwalificeerd voor de eindstrijd.

Op woensdagochtend 17 mei 2023 om 9 uur staat de gymzaal van ‘De aanloop’ (Woldkade 7a in Meppel) in het teken van de finale van de Drone Cup. Alle finalisten strijden dan op het parcours met zelfontworpen obstakels om de felbegeerde cup.

Door middel van de Drone Cup leren kinderen alles over deze nieuwe technologie. In de lessen voorafgaand aan de finale wordt er gesproken over de technologie en inzet hiervan in ons dagelijks leven. Daarnaast worden kinderen uitgedaagd om zelf een obstakel te ontwerpen voor de finale. Het hele parcours is door de leerlingen ontworpen. Een fantastische manier om te werken aan de 21st century skills.

Dit jaar is er een nieuw element toegevoegd. Niet alleen de snelheid telt, maar om te winnen krijgen de klassen punten voor verschillende onderdelen. Zo zijn er punten te verdienen voor het beste filmpje, voor het mooiste obstakel en natuurlijk voor het vliegen met de drone. Het filmpje moet natuurlijk beelden bevatten die gemaakt zijn met de drone en het thema van de obstakels is dit jaar: ‘Meppel’.

De aanjagers achter dit project zijn de leerkrachten uit de Innovatiewerkgroep van Stichting Kindpunt. Zij hebben onder andere het nieuwe OntdekPunt in Meppel opgezet. Alle kinderen van de KindPunt scholen en PlusKinderopvang komen in het ontdekpunt langs om alles te leren over Wetenschap, techniek en technologie. Wil je meer weten? Ga naar www.ontdekpunt.nl

Tekst Stichting KindPunt/foto Lesley Holst