Nieuws

KiKa haalt €328.570,- op tijdens Run for KiKa Marathon Texel

Het weekend waar we lang naar uit hebben gekeken was daar: Run for KiKa Marathon Texel 2021! Ruim 150 deelnemers hebben een hele of halve marathon gelopen voor kinderen met kanker. Samen haalden ze maar liefst €328.570,- op voor onderzoek naar kinderkanker!

Na lang wachten en trainen stonden de deelnemers afgelopen zaterdag aan de start op het mooie waddeneiland Texel. Zij liepen door de duinen, over het strand en over verharde wegen, niets was de deelnemers te gek. Organisator Daphne Dopheide is trots: “We hebben onze eerste eigen marathon voor KiKa georganiseerd. Het was een groot succes en mooi om te zien hoe enthousiast de deelnemers over de finish kwamen.”

Meer dan 150 deelnemers maken een verschil
De harde realiteit is dat op dit moment 20% van de kinderen met de diagnose kinderkanker niet geneest. Dat moet anders en deelnemers van Run for KiKa Marathon Texel helpen mee om die laatste 20% genezingskans te realiseren. Met hun bijdrage worden onderzoeken naar medicijnen en behandelingen van kinderkanker gefinancierd. Met als doel dat er nog meer kinderen met kanker een toekomst hebben.

Een avontuur om niet te vergeten
Organisator Daphne Dopheide: “Het was mooi om te zien hoe De Krim KiKa-oranje kleurde. Met de iconische vuurtoren op de achtergrond, was Texel dé perfecte locatie voor de eerste Nederlandse marathon.” Ben jij benieuwd wie onze KiKa-renners zijn?

Foto KiKa