Nieuws

Kickoff Internationale Drenthe Cup op Kerkplein

De Drenthe Cup is een internationaal jeugdvoetbaltoernooi dat elk jaar in Meppel wordt gehouden. Dit jaar vindt het plaats op 27 en 28 mei 20231. Het toernooi wordt georganiseerd door de Stichting Inter Jeugd Voetbal Meppel in samenwerking met de voetbalclubs MSC, MVV Alcides en de scheidsrechtersvereniging regio Meppel.

Vrijdag werd het toernooi geopend met op het Kerkplein door Voorzitter Venema. Het welkomstwoord kwam van de burgemeester Richard Korteland. Traditioneel speelde de Bazuin de volksliederen van de deelnemende landen. De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats op de sportvelden van Ezinge

De Drenthe Cup staat bekend om zijn goede reputatie en trekt elk jaar zo’n 100 teams uit verschillende landen aan. Dit jaar zullen er teams uit negen verschillende landen meedoen aan het toernooi, waaronder teams uit Bosnië en Herzegovina, Denemarken, België, Frankrijk, Engeland, Wales en natuurlijk Nederland.

Het programma naast het veld is ook belangrijk voor de Drenthe Cup. Voor de jongste jeugd wordt er altijd een disco georganiseerd en voor de oudere jeugd wordt er ook altijd wel wat georganiseerd. De Drenthe Cup is niet alleen van belang voor het voetbal in de regio: ook voor Meppel is het toernooi echt belangrijk. Veel buitenlandse teams leren Meppel en de regio kennen en zien wat de stad en omstreken te bieden hebben.

RTV Meppel/ foto Leo de Harder