Regio

Karstenhoevefair ‘meuk én leuk’.

Museumboerderij de Karstenhoeve organiseert op zondag 29 oktober de derde editie van de Karstenhoevefair. Onder de noemer Meuk én Leuk is er van alles te beleven en te doen tussen 11.00 en 17.00 uur. Bij een museumboerderij denk je algauw aan oude meuk: oude voorwerpen en antiek passen dan ook precies in dat plaatje. Rondom de boerderij ligt een prachtig ruim erf met ooievaarsnest en bijenstal: een unieke locatie voor een sfeervolle najaar fair.

Buiten op het erf vind je tientallen kramen met leuke brocante, antiek, retro en vintage. Maar ook staan er allerlei andere leuke kramen op het gebied van lifestyle, (woon)mode en sieraden waar je gezellig langs kunt slenteren. Ook zijn er diverse heerlijke streekproducten van lokale bedrijven verkrijgbaar.

Gedurende de dag zijn er verschillende kleinkunst optredens in en om de Museumboerderij. Zo is het Uffelter Mannenkoor van de partij. Het koor bestaande uit dertig leden, brengt een gevarieerd programma met Nederlands, Drents, Engels en Duitstalige liederen.

In de tuin speelt de Hoogeveense band Sunburst. De achtergrond van de bandleden is erg divers en varieert van blues, rock, country, indo-muziek en West Coast. Ze vinden elkaar in een mix van Country en Americana, licht versterkte akoestische muziek waarbij de driestemmige zang centraal staat. Naast nummers van de Eagles, Crosby, Stills, Nash & Young, Poco (West Coast music) en Ilse de Lange, komen ook klassiekers voorbij van onder andere Don Williams, Johnny Cash, Hank Williams en Reina del Cid.

Plaatsgenoot zanger/pianist Geert Jan Brader zorgt op de deel voor een gezellige sfeer met een zeer divers repertoire. De vrijwilligers van de Oldtimerdag en de Stichting Historie, beide uit het dorp, laten zien waar zij zoal mee bezig zijn en geven een mooie presentatie. Natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mens gedacht: er zijn foodtrucks met lekkere etenswaren en ook worden er pannenkoeken, drie-in-de-pan en knieperties door de vrijwilligers van de museumboerderij gebakken. Info www.karstenhoeve.nl

Benny Spin