Nieuws

Documentaire toont wie bewoners Oranjeborg werkelijk zijn

Vanuit het dal naar de top. Een prachtige metafoor voor hun eigen levensverhalen. Niet twijfelen, maar doen. Vanuit die gedachte heeft een groep bewoners van zorginstelling Oranjeborg deze zomer wandelend en fietsend de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor de Stichting ALS. Zes bewoners werden vier dagen lang intensief gevolgd door Wouter Taal van Time Star Media en cameraman Thomas Liebe. Het resultaat is te zien in de documentaire ‘Ik kan het, PUNT!’, die op donderdag 2 november in première gaat in het Luxor Theater in Meppel.

Documentairemaker Wouter Taal zegt dat de film duidelijk maakt wie de mannen van Oranjeborg werkelijk zijn. ,,Ze wonen in een instelling, ze hebben een beperking, maar ze kunnen ook heel veel. Ze zijn niet afgeschreven. Door die berg op te gaan, hebben ze een overwinning op zichzelf behaald. Ik hoop dat de film tot nadenken stemt: gaan we in Nederland op een goede manier met deze mensen om? Krijgen ze de zorg die ze verdienen?”

De documentaire ‘Ik kan het, Punt!’ kan gratis worden bijgewoond. Er zijn op donderdag 2 november vier voorstellingen (13.00 uur, 14.30 uur, 16.00 uur en 19.00 uur) in het Luxor Theater in Meppel, waarvan op dit moment de avondvoorstelling al helemaal vol zit. Aanmelden kan via de homepage van Oranjeborg: www.oranjeborg.nl

Flip Vellinga Voorzet Media