Kampioen Kira Toussaint neemt nieuwe startblokken in gebruik

Kira Toussaint heeft diverse Europese titels achter haar naam staan, werd al eens wereldkampioen en heeft twee keer deelgenomen aan de Olympische Spelen. Donderdag was ze naar bad Hesselingen gekomen om de jonge zwemmers van MZ&PC De Reest in een clinic van een uur de kneepje van het vak bij te brengen.

Overigens was ze niet de enige die deze avond aanwezig was. Ook wethouder Jeannet Bos gaf acte de présence. Aanleiding was de ingebruikname van de nieuwe startblokken. Voor deelname aan de A-divisie en de voortdurende ontwikkeling van zwemmers waren nieuwe startblokken in het Meppeler zwembad hoognodig.

MZ&PC De Reest en Bad Hesselingen sloegen de handen ineen en besloten tot een gezamenlijk project om de startblokken te realiseren. Martijn Schuring, voorzitter van De Reest, en Edwin Koelink directeur zijn dat inmiddels wel gewend. De Reest en Bad Hesselingen deelden de kosten van ruim € 20.000 voor dit project. De clinic van Kira Toussaint toonde aan dat de nieuwe blokken een absolute aanwinst zijn voor vereniging en zwembad.

De officiële ingebruikname was een feit toen staf, directie, bestuursleden, wethouder en Kira ieder de aan een blok gebonden ballonnen losknipten.