Nieuws

Jeugd herdacht zaterdag 13 april bevrijding Meppel met Jeugdappel

De leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen in de gemeente Meppel kwamen zaterdagochtend 13 april om 9.00 uur voor het jaarlijkse Jeugdappel bijeen in het Rosarium van het Wilhelminapark. Daar legden leerlingen Geeske Deinum en Stijn Kollen van De IJsvogel en De Akker samen met loco-burgemeester Robin van Ulzen kransen bij het Verzetsmonument en bij het Monument voor de Canadese bevrijders van het Toronto Scottish Regiment. Twee andere scholieren van De IJsvogel en De Akker, Mats van Grinsven en Hannah Selles, declameren een zelfgemaakt gedicht.

Tijdens het Jeugdappel werd eerst de Nederlandse en vervolgens de Canadese vlag gehesen door leden van Scouting Meppel. De loco-burgemeester hield vervolgens een toespraak. Daarna werd met muzikale begeleiding van De Bazuin het Wilhelmus gezongen. De leerlingen legden tijdens het traditionele defilé bloemen bij beide monumenten in het Rosarium.

Prominent aanwezig waren afgevaardigden van de 43 Gemechaniseerde Brigade Koninklijke Landmacht uit Havelte. Het Jeugdappel stond onder leiding
van het Comité 4 en 5 mei

Tekst Cheryl Groen/ foto persbureau numeppel.nl