Nieuws

Jelle Bouman uit Meppel gaat de ruimte in

Een grote verrassing voor Jelle Bouman. De 18-jarige pizzabezorger uit Meppel is vanmiddag naar zijn werk gelokt, waar hij een wel hele bijzondere prijs heeft gekregen. Hij gaat een ruimtereis maken.

De 18-jarige Jelle is namelijk verkozen tot de beste pizzabezorger van Nederland, van New York Pizza. Als prijs hoort daar een ruimtereis bij. Die volgt waarschijnlijk in 2025, vanuit de Verenigde Staten.

Zijn vader moest nog even wat kopen in de stad en Jelle moest folders uitdelen om reclame te maken voor de pizzeria. Maar daar is niets van waar. Binnen staat bedrijfsleider Rick Breukelman al verstopt bij de deuropening als astronaut. Jelle stapt binnen. De mond van Jelle valt open. Hij blijft stilstaan, als hij zijn werkgever als astronaut met een taart in zijn handen ziet. Hij kijkt nog even vol verwondering naar buiten naar zijn vader. “Deze zag ik niet aankomen.”

De pizzaketen heeft een landelijke wedstrijd gehouden, waarin ze op zoek is gegaan naar de beste pizzabezorger. Klanten kunnen bezorgers een beoordeling geven. Van de ongeveer 6.000 pizzabezorgers die het bedrijf heeft, zijn de beste 25 qua beoordelingen geselecteerd voor een tweede ronde. Zij moesten een video maken en een motivatie insturen waarom zij de prijs moeten winnen. Van zowel de beoordelingen als de motivatie en video is Jelle de beste geworden.

“Jelle verdient het. Hij is altijd vriendelijk”, zegt Rick Breukelman, bedrijfsleider bij New York Pizza in Meppel. “We noemen hem altijd al Snelle Jelle”, vult mede-bedrijfsleider Bart Breukelman aan.

Tekst/ foto Stefan Klomp (RTV Drenthe)