Nieuws

Jan van Gijssel lid in de Orde van Oranje Nassau

Meneer Van Gijssel is sinds 1975 vrijwilliger van de gereformeerde kerk Nijeveen, Havelte en Wanneperveen als bestuurslid en later als voorzitter. Hij leidde de wekelijkse jeugdactiviteiten en was nauw betrokken bij de voorbereiding en begeleiding van diverse andere activiteiten.

Vanaf 1992 is meneer adviserend lid van de Commissie van Beheer. Sinds 1996 is meneer boekhouder van de kerk. Van 1981 tot 1990 is meneer vrijwilliger geweest de Oranjevereniging Nijeveen. Meneer was bestuurslid en secretaris.

Meneer was van 1985 tot 2014 vrijwilliger bij Univé. Meneer was bestuurslid van de Onderlinge Brandwaarborg Maatschappij “Vooruitgang in ’t Geluk” te Nijeveen, Univé Meppel en omstreken en Univé Reest AA en Linde. Later was hij commissaris.

Vanaf de oprichting van de Historische Vereniging Nijeveen is meneer actief als vrijwilliger in de bewoningwerkgroep. Veel oud inwoners maken dankbaar gebruik van dit archief om hun stamboom uit te zoeken.

Sinds 2010 is meneer Van Gijssel actief bij dorpshuis de Schalle te Nijeveen. Hij heeft mede bijgedragen dat het dorpshuis weer een bloeiend dorpshuis is geworden. Ook heeft hij het filmhuis opgezet en is vrijwilliger bij de bardienst.

Foto Sander Konstapel