Nieuws

Jan Booij lid in de Orde van Oranje Nassau

Van 1980 t/m 1985 is meneer Booij hulpkoster geweest van de gereformeerde kerk Vlissingen. Hij zorgde er onder andere voor dat de kerkdiensten en kerkelijke vergaderingen goed verliepen.

Sinds 1997 is hij vrijwilliger bij de Stichting lokale Omroep te Meppel. Hij begon als radiomaker en radiotechnicus. Vanaf 2002 is meneer Programma Manager en hoofd radio en is hij voorzitter van de programmaraad. In hetzelfde jaar trad meneer toe tot het bestuur. Meneer heeft in 2002 ook de rol als studiobeheerder op zich genomen.

Van 2018 t/m 2020 is meneer bijzonder actief geweest bij het begeleiden van nieuwe statushouders in de gemeente Meppel voor de Stichting Vluchtelingen Werk. Hij bood hulp bij administratieve werkzaamheden, gaf financiƫle begeleiding en gaf hulp bij maatschappelijke begeleiding.

Tot slot is meneer vanaf 2019 actief bij de vereniging KBO-PCOB. Deze vereniging is de grootse seniorenorganisatie van Nederland en maken zich sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar.

Foto Sander Konstapel