Inspirerende Open Dag van Terra Meppel VO

Na twee jaar vol coronabeperkingen mocht Terra Meppel VO op vrijdag 27 januari haar deuren weer openen voor basisschoolleerlingen uit de omgeving. Ontzettend fijn voor alle achtstegroepers die voor een belangrijke keuze staan; naar welke middelbare school gaan zij na de zomervakantie?

Net zoals voor corona; rondlopen door de school, lokalen bekijken, meedoen aan activiteiten en vooral vragen stellen aan leerlingen en docenten van Terra. Het kon allemaal weer tijdens de Open Dag van Terra Meppel VO.
De bezoekers maakten kennis met de verschillende mogelijkheden die Terra Meppel VO te bieden heeft. Leerlingen kunnen hier naar het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Bij beide leerwegen wordt theorie afgewisseld met de praktijk. Onlangs is de school nog getoetst door de onderwijsinspectie met als uitkomst dat Terra Meppel VO voldoet aan de vereisten voor de examinering en afsluiting.

De opkomst voor de Open Dag was groot. Alle docenten en leerlingen van Terra Meppel waren erg blij om iedereen te verwelkomen. Het team kijkt met tevredenheid terug op de Open Dag. “Het was fijn om de achtstegroepers uit de regio samen met hun ouders/verzorgers te ontmoeten in het schoolgebouw. We merken dat het voor leerlingen waardevol is dat dit weer kan. Je maakt zo immers beter kennis met een school dan via een scherm. Maar ook voor ouders/verzorgers is het belangrijk om sfeer te proeven op een school en daar is de Open Dag erg geschikt voor”, blikt Peter Lubbinge teamvoorzitter Terra Meppel VO, terug.

Doedag 15 februari
De Open Dag gemist? Op woensdag 15 februari zijn groep acht leerlingen van harte welkom op de Doedag. Tijdens deze dag kunnen zij ervaren hoe het is om les te volgen op Terra Meppel VO door mee te doen aan onze pijlers Groen, Cult, Sport of het Groene Lyceum. Meer informatie is te vinden op meppel.voterra.nl.

Tekst en foto Terra Meppel