Nieuws

Informatie-uurtje Buurtgezinnen Meppel bij bibliotheek Meppel

Dinsdag 26 oktober van 11.00 – 12.00 uur houdt Buurtgezinnen Meppel een informatie-uurtje bij bibliotheek Meppel aan de Marktstraat 27 in Meppel. Geïnteresseerde vraag- en steungezinnen kunnen hier vrijblijvend aanschuiven voor meer informatie over Buurtgezinnen. Coördinator Geke Maes vertelt wat Buurtgezinnen zoal doet voor de gezinnen in Meppel en beantwoordt vragen.

Opvoeden doen we samen met Buurtgezinnen
Buurtgezinnen is een nieuw initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen), voor alledaagse en vriendschappelijke hulp rondom de kinderen. Hoe die steun eruit ziet is altijd maatwerk. Het kan gaan om een wekelijkse speelafspraak na schooltijd of in het weekend, mee-eten, logeren of samen iets leuks ondernemen. Zo krijgen de kinderen wat extra liefde en aandacht, en hebben ouders even wat tijd voor zichzelf.

Wees welkom
Kan jouw gezin wel wat steun gebruiken of wil je jouw gezin graag aanmelden voor het bieden van extra hulp aan een ander gezin? Kom dan dinsdag 26 oktober langs in de bieb en schuif vrijblijvend aan voor meer informatie! Aanmelden hoeft niet maar mag wel: geke@buurtgezinnen.nl

Foto Lobke Vale