Nieuws

Informatie-uurtje Buurtgezinnen Meppel bij bibliotheek Meppel

Vrijdag 17 juni van 11.00 tot 12.00 uur houdt Buurtgezinnen Meppel weer een informatie-uurtje bij bibliotheek Meppel. Geïnteresseerde vraag- en steungezinnen kunnen hier vrijblijvend aanschuiven voor meer informatie. Bij een kopje koffie of thee vertelt coördinator Geke Maes wat Buurtgezinnen zoal doet voor de gezinnen in Meppel en er is ruimte voor gesprek en vragen.

Opvoeden doen we samen
Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op de gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen), voor alledaagse en vriendschappelijke hulp rondom de kinderen. Een steungezin kan een gezin met kinderen zijn, maar ook een ‘opa en oma’ of een stel zonder kinderen dat op een andere manier ervaring heeft met kinderen. Hoe de steun eruit ziet is altijd maatwerk. Het kan gaan om een wekelijkse speelafspraak na schooltijd of in het weekend, mee-eten, af en toe logeren of samen iets leuks ondernemen. Zo krijgen de kinderen en jongeren wat extra liefde en aandacht, en hebben ouders wat tijd voor zichzelf om op te laden.

Wees welkom
Kan jouw gezin wel wat steun gebruiken of denk je er juist over om hulp te bieden aan een ander gezin? Kom dan vrijdag 17 juni langs in de bieb. Aanmelden hoeft niet maar mag wel: geke@buurtgezinnen.nl

Foto Lobke Vale (Geke Maes van Buurtgezinnen)