Informatie-uurtje Buurtgezinnen bij bibliotheek Meppel

Maandag 14 februari is er van 11.00 tot 12.00 uur opnieuw een informatie-uurtje van Buurtgezinnen Meppel bij bibliotheek Meppel. Geïnteresseerde vraag- en steungezinnen kunnen hier vrijblijvend aanschuiven voor meer informatie over Buurtgezinnen. Coördinator Geke Maes zal vertellen wat Buurtgezinnen zoal doet voor gezinnen in Meppel en beantwoordt vragen.

Wegens eerder succes zetten Bibliotheek Meppel en Buurtgezinnen Meppel het informatie-uurtje voort in 2022 en is Geke Maes van Buurtgezinnen Meppel ieder kwartaal in de bieb te vinden tijdens een inloopochtend van 11.00 – 12.00 uur. Kijk voor meer informatie en de aankomende data op www.bibliotheekmeppel.nl.

Opvoeden doen we samen met Buurtgezinnen Meppel

Buurtgezinnen is een nieuw initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen wesamen. Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen), voor alledaagse en vriendschappelijke hulp rondom de kinderen. Hoe die steun eruitziet is altijd maatwerk. Het kan gaan om een wekelijkse speelafspraak na schooltijd of in het weekend, mee-eten, logeren of samen iets leuks ondernemen. Zo krijgen de kinderen wat extra liefde en aandacht, en hebben ouders even wat tijd voor zichzelf.

Wees welkom

Of je nu als ouder soms moeite hebt om alle ballen hoog te houden, erover denkt om steun te bieden aan een gezin in de buurt, werkt met kinderen of gezinnen, of gewoon nieuwsgierig bent: alle geïnteresseerden zijn welkom! Kom op maandag 14 februari langs en schuif vrijblijvend aan. Aanmelden hoeft niet maar mag wel: geke@buurtgezinnen.nl.

Check vooraf de social media-kanalen van Bibliotheek Meppel of Buurtgezinnen Meppel: Mocht het informatie-uurtje onverhoopt niet doorgaan, dan zal dit hier worden aangekondigd.

Foto Buurtgezinnen