Nieuws

In Meppel is het leven goed en dat geluk delen we graag!

De maand oktober staat voor de gemeente Meppel in het teken van Geluk! Gedurende deze hele maand worden er in de hele gemeente Meppel meer dan 35 evenementen gehouden, van klein tot
groot.

Het overkoepelende thema van al deze evenementen is geluk en dat kun je in verschillende waarden ervaren en delen. In ondernemen, de gastvrijheid, karakteristiek, het groen en Meppel als knooppunt. Niet geheel toevallig zijn het deze waarden die het DNA van Meppel bepalen, want in Meppel is het leven goed!

Iedereen kan in oktober kennis maken met alle vormen van geluk, dat de gemeente Meppel te bieden heeft.

Zo kunnen kinderen voor één keer ‘trouwen’ bij de gemeente Meppel, inclusief trouwjurk en trouwambtenaar. Zijn de kinderen heel creatief? Dan kunnen ze bij Meester Sander terecht om een van de karakteristieke gebouwen van Meppel na te maken met behulp van een 3D printer. Jongeren kunnen onder begeleiding van een professionele streetart kunstenaar met graffiti een fantastische muurschildering maken. Ook kun je in de binnenstad ‘Geluksontbijtjes’ winnen en worden ouderen in verzorgingshuizen in het zonnetje gezet. Ondernemers kunnen zich van hun meest sportieve kant laten zien bij het Bedrijven Basketball toernooi.

De coördinatie van het festival is in handen van Stichting Merk Meppel. “Uit de verschillende sectoren komen zoveel leuke initiatieven en er is aan elke doelgroep gedacht! Met de verschillende activiteiten wordt heel mooi de verbinding gelegd met de inwoners van Meppel, ondernemers en met toeristen.”, zegt Marieke Navarro, voorzitter van Merk Meppel, enthousiast. “Veel dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken!”

Merk Meppel coördineert, initieert en stimuleert de sectoren bij de organisatie van het festival. Dat doen ze in samenwerking met stakeholders van de verschillende sectoren die actief zijn in Meppel: industrie, onderwijs, sport, zorg, recreatie, cultuur, kerken, winkeliers en horeca. “In Meppel is het leven goed en daar zijn we trots op. Mede door het Festival van Geluk te organiseren, kan iedereen ervaren wat Meppel te bieden heeft en zo dragen we bij aan het vergroten van de vrijheid, leefbaarheid en vitaliteit van de gemeente.”, aldus een trotse Navarro.

Na het succes van het Festival van Geluk in 2019 is het, zeker na een stille Covid periode, tijd om de verbinding weer met elkaar te zoeken en om samen te delen in het geluk van Meppel.

Het actuele programma en schema is te vinden op www.festivalvangeluk.nl

Foto Merk Meppel