Nieuws

Hoogste punt in bouw 32 sociale huurwoningen bereikt

‘Bij Trebbe zijn ze blij dat de bouw zo voorspoedig loopt’
Na een bouwtijd van twee maanden is het hoogste punt bereikt in de bouw van 32 sociale huurwoningen aan de Nijeveenseweg in Meppel. Het hoogste punt is van oudsher een belangrijke mijlpaal en traditie binnen de bouw.

In het voorjaar een nieuw thuis
Roy Huis in ’t Veld, adjunct-directeur bij Trebbe is trots op de mijlpaal. “Ook dit project in Meppel laat weer zien dat samenwerking alles leuker en efficiënter maakt. Hier bouwen we samen aan geluk. Een fijne samenwerking draagt bij aan werkgeluk. De comfortabele, energiezuinige woningen dragen bij aan het woongeluk.” De bouw van de woningen startte in november vorig jaar. Met het bereiken van het hoogste punt, wordt toegewerkt naar de volgende mijlpaal; de oplevering. Naar verwachting ontvangen de eerste huurders in het begin van het tweede kwartaal van dit jaar nog de sleutel van hun nieuwe woningen. De woningen zijn eind september aangeboden via Thuiskompas en inmiddels allemaal verhuurd. “We zien dat veel één- en tweepersoonshuishoudens gereageerd hebben op de woningen, die daarvoor heel geschikt zijn met twee slaapkamers. De nieuwe bewoners komen bijna allemaal uit Meppel of hebben een oorsprong in Nijeveen. We zijn blij dat de bouw zo voorspoedig gaat, zodat we snel weer nieuwe bewoners blij kunnen maken met de sleutel van hun nieuwe thuis”, aldus Judith Schutte, manager Wonen bij Woonconcept.

Levensloopbestendig en duurzaam
De 32 woningen zijn verdeeld over vijf blokken. Van ieder blok is één woning levensloopbestendig. Het is de eerste keer dat Woonconcept levensloopbestendige woningen bouwt in Meppel. Het ontwerp van de woningen is gemaakt door Peters & Lammerink Architecten uit Hengelo en sluit aan bij de vooroorlogse woningen die al aan de Nijeveenseweg staan. De woningen worden nul-op-de-meter. De woningen zijn goed geïsoleerd en krijgen een bodemwarmtepomp in combinatie met balansventilatie. Met de warmtepomp wordt de woning verwarmd, maar kan de woning ook gekoeld worden.

Vanuit samenwerking aan de slag
Dit project is ook bijzonder voor Woonconcept omdat dit het eerste project is dat vanuit Bouwstroom Noord wordt gerealiseerd. Bouwstroom Noord is een unieke samenwerking van vijf woningcorporaties en bouwpartijen. Binnen de bouwstroom worden woningbouwprojecten, kennis en kunde gebundeld om passende sociale huurwoningen betaalbaar te houden én de nieuwbouwproductie te realiseren.

Tekst en foto eigen